zondag 22 maart 2015

Standhouder Arts & Crafts Marquette 2015: Atelier Glaskunst

Atelier Glaskunst is het bedrijf van mijn man Richard. Hij heeft een glas- en glasmaterialenwinkel en ontwerpt, maakt, repareert en restaureert al jaren glas-in-lood ramen voor particulieren en bedrijven.

Richard zijn passie voor glas is enkele jaren geleden ook op mij overgeslagen. Ik ben toen gestart met glasfusen. Fusen is het versmelten van glas in een speciale oven, die naar hoge temperaturen gaat. Hierdoor verdwijnen de scherpe randjes en ontstaan de mooiste gladde vormen. Inmiddels is het maken van glassieraden een serieuze vorm gaan aannemen. Door de verschillende glassoorten en glaskleuren en de diverse ovenstanden is ons assortiment oneindig.
Bij onze stand zijn voornamelijk glashangers en oorbellen te vinden. Daarnaast ook kettingen met glashanger(s) en sieradensetjes; bestaande uit oorbellen met een bijpassende hanger.

Doordat iedereen eigenlijk met glas kan werken geef ik sinds ongeveer 3 jaar ook workshops.
De reacties van de cursisten zijn altijd positief en de meest mooie, kleurrijke en creatieve glashangers ontstaan.


Doordat er bij het werken met glas kleine stukjes glas overblijven, ben ik dat glas weer gaan gebruiken om te mozaïeken. Hiervan zijn op de stand ook enkele voorbeelden te zien. Het maken van raamhangers is ook zo leuk, soms gebruik ik een zaagmachine om glas te zagen en dan ook in de oven fusen, zodat het een mooie gladde raamhanger wordt. Nog niet zo lang geleden ben ik gestart met het maken van glasmagneetjes en as-in-glashangers.

Al met al de moeite waard om een kijkje te komen nemen bij onze stand. Glas is in het echt zo veel mooier en glanzender dan op een foto.